Over Karin Moene

Karin MoeneKarin Moene (1969) is sinds 1995 advocaat en sinds 2006 tevens mediator. Vanaf 2002 houdt Karin Moene zich als advocaat en als mediator uitsluitend bezig met het personen- en familierecht.

Haar kantoor is sinds 2002 is gevestigd in Den Haag, in de wijk Leidschenveen. Kantoor ligt zeer gunstig ten opzichte van de A4 en de A12 en parkeren is gratis.

Iedere cliënt en iedere familiezaak is anders. Dat vraagt om maatwerk, aandacht, juridisch en psychologisch inzicht. Familiezaken grijpen naar hun aard diep in het leven van mensen.

Karin is overtuigd van het belang van goed overleg, zeker wanneer er kinderen zijn betrokken. Karin helpt cliënten om zakelijke beslissingen te nemen over emotioneel beladen onderwerpen.

Karin heeft ervaring in het voeren van gesprekken met kinderen en pubers over scheiding en andere veranderingen in de gezinssituatie.

Naast advocaat en mediator personen- en familierecht is Karin Moene tevens bijzondere curator. Zij wordt geregeld door de rechtbank tot bijzondere curator benoemd in zowel afstammingszaken als omgangszaken (zogenaamde 250-zaken).

Een greep uit de gevolgde cursussen en opleidingen:

  • Training bij Villa Pinedo “Hoor en Zie mij”: Training door jongeren van Villa Pinedo (15-23 jaar) voor scheidingsprofessionals in waarom, wanneer en hoe zij rekening kunnen houden met de belangen van kinderen tijdens het scheidingsproces van hun ouders.
  • Communiceren met kinderen door Martine Delfos
  • Internationale kinderontvoering bij OSR
  • Verdiepingscursus internationaal familierecht bij LexLumen
  • De praktische jeugdrechtadvocaat bij het Eggens Instituut
  • Diverse cursussen actualiteiten op het gebied van het personen- en familierecht.

Karin Moene heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:
– Personen- en Familierecht
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dat rechtsgebied.